Dolar 27,5162
Euro 28,9249
Altın 1.619,17
BİST 8.513,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya 23°C
Açık
Malatya
23°C
Açık
Çar 23°C
Per 24°C
Cum 23°C
Cts 24°C

Başkan Gürkan Yeni Kuyumcular Çarşısında İncelemelerde Bulundu

Başkan Gürkan Yeni Kuyumcular Çarşısında İncelemelerde Bulundu
24 Temmuz 2023 14:48
A+
A-
Haber Paylaşımı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Yeni Kuyumcular Çarşısında incelemelerde bulundu. Ziyaret sırasında kuyumcu esnaflarıyla da sohbet eden Başkan Gürkan, esnaflara hayırlı işler diledi. Kuyumcu esnafları ise yeni dükkânlarına kavuşmalarında büyük emeği olan Başkan Gürkan’a teşekkürlerini ilettiler.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Malatya’nın şehir merkezinde iş yerleri hasar gören kuyumcu esnafları için, Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı altında bulunan otopark, Malatya Yeni Kuyumcular Çarşısına dönüştürüldü.

Yaşanan depremlerden sonra iş yerleri ağır hasar alan Kuyumcu Esnafı yeni dükkânlarına geçtikleri için Başkan Gürkan’a ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Yeni dükkânlarında işlerine devam eden kuyumcu esnafları, Başkan Gürkan’a teşekkürlerini ifade ederek şu şekilde konuştular:

Malatya Kuyumcular Odası Başkanı Murat Özhüsrev, “Depremden sonra çarşımızda yıkıntılar oldu. Durum böyle olunca Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’dan yer talebinde bulunduk. Sonra kuyumcular için burası uygun görüldü. Valilik, Belediyemiz ve Fırat Kalkınma Ajansı ile iş birliği yapılarak, dükkânlarımız yapıldı. Buradaki dükkânları esnaflarımıza kura çekimi ile verdik.”

Kuyumcu Esnafı Fatih Kahraman, “6 Şubat depremimden sonra kuyumcu esnafımız birçok sıkıntılar yaşadı. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan, Sivas Caddesinde bulunan Cumhuriyet Meydanı’nın altındaki otoparkı bizlere önerdi. Bizlerde kuyumcu esnafı olarak burayı inceledik ve olumlu olacağını söyledik. Daha sonra yine Selahattin Başkanımızın destekleri ile Malatya’nın Kuyumcular Çarşısı yeniden inşa edildi. Burada yaklaşık 90 kuyumcu esnafımız var. Dükkânlarımızın altyapısı, kurulumu Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleri ile yapıldı. Esnaflar adına Başkanımıza çok teşekkür ederim. Aktif olarak 70 kuyumcu dükkânımız faaliyet gösteriyor.”

Kuyumcu Esnafı Suat Barut, “6 Şubat deprem felaketinden dolayı iş yerlerimiz, evlerimiz ağır hasar aldı ama daha sonrasında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın katkılarıyla yeni kuyumcu çarşımıza kavuştuk. Kendilerinin bize yeni yer temin etmelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni yerimiz gayet güvenli bir yer.”

Kuyumcu Esnafı Bekir Karaman “Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a bize yeni bir yer temin ettiği için kendilerine teşekkür ederiz. Deprem süresinde bazı sıkıntılar yaşadık ama yeni, dükkânlarımıza kavuştuk.”

Kuyumcu Esnafı Ahmet Bülbüloğlu, “Selahattin Başkanıma gönülden teşekkür ediyorum. Kuyumcu esnafına sahip çıktı ve çok güzel bir çarşı yaptı. Allah devletimizden razı olsun. Başkanımızın sayesinde Cumhuriyet meydanının altındaki otoparka kuyumcular çarşısı yapıldı ve esnafımız yeni dükkânlarına yerleşerek, işlerini yapmaya başladı.”

Kuyumcu Esnafı Gökhan Hoşhanlı, “6 Şubat depreminden sonra dükkânlarımız ağır hasar aldı. Daha sonra yetkililerimizin sayesinde yeni dükkânlarımıza geçtik. Emeği geçen Valimiz Hulusi Şahin’e, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a çok teşekkür ediyoruz. Böyle bir imkânda bulundular ve tekrardan işlerimize kavuştuk.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

google.com, pub-5067719838845458, DIRECT, f08c47fec0942fa0