Dolar 28,8938
Euro 31,4443
Altın 1.922,39
BİST 8.026,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya 12°C
Parçalı Bulutlu
Malatya
12°C
Parçalı Bulutlu
Cts 11°C
Paz 12°C
Pts 12°C
Sal 11°C

“Esnafın İş Yapabilmesi Zor Değil, İmkânsız”

“Esnafın İş Yapabilmesi Zor Değil, İmkânsız”
16 Kasım 2023 13:37
A+
A-
Haber Paylaşımı

21 metrekarelik konteynerlerde faaliyet yürüten firmaların büyük bölümünün iş yapamaz halde, sorunlarla mücadele ettiğini belirten Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Plansız uygulamalara yönelik eleştirilerimize kulak tıkayanlar, söylemlerimizden çekinip toplantılara katılmamızı engelleyenler bugün oluşan mağduriyetlerin asıl sorumlusudur” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Eski Malatya Yolu üzeri Çatyolda bulunan konteynerlerdeki esnafları ziyaret etti.

“ESNAFIN İŞ YAPABİLMESİ ZOR DEĞİL, İMKÂNSIZ”

Geçici işyerlerinin plansızca konulmasına tepki gösteren Başkan Sadıkoğlu, “Odamıza ve esnaf odalarına kayıtlı binlerce firma 6 Şubat’ta büyük yara aldı. Birçoğunun işyeri yıkıldı, bazıları ağır hasar aldı.  Şehri terk etmeyerek ticari varlığını sürdürmek isteyen firmalarımız 21 metrekarelik konteynerlerde adeta ayakta kalma mücadelesi veriyor. Çatyol bölgesinde oluşturulan konteyner çarşıda bulunan esnaflarımızı ziyaret ettik ve gördüklerimiz karşısında çok üzüldük. Burada bulunan esnafın iş yapabilmesi zor değil, imkânsız. Belli bir girişi dahi olmayan çarşıya vatandaş nasıl gelecek? Esnafımızın bize ilettiği bilgilere göre; hava karardıktan sonra karanlığa bürünen çarşıda temizlik ve güvenlik tedbirleri sıfır seviyesinde. Hemen önünde bulunan Eski Malatya yolunda kasis olmamasından dolayı neredeyse her gün kazalar meydana geliyor. Kot farkından dolayı şart olan merdiveni dahi esnafımız kendi imkanları ile yapmış. Böyle bir durumda bu esnafımız burada nasıl ticaret yapabilsin. Konteyner içlerinde su dahi bulunmuyor. Bu eksiği dile getiren esnafımıza, yerel yöneticiler ‘Kovalarda biriktirdiğiniz suyu yola dökün’ demiş. Böyle bir yönetim tarzı dünyanın hiçbir yerinde yok. Konteynerlerin alt yapı ihalesini aldığı halde bir çivi dahi çakmayan yerel yöneticileri Allah’a havale ediyorum” dedi.

“UMARIM BU VİZYON YOKSUNU YÖNETİM TARZI MALATYA’MIZA DAHA FAZLA KAYBETTİRMEZ”

Plansızca yerleştirilen geçici işyerlerinin, istişareden uzak yönetim tarzının meyvesi olduğunu belirten Başkan Sadıkoğlu, “9 aydır şehrin kaderini kendine bağlayan, çoğulcu yaklaşımdan uzak, her kararı ve uygulamayı kontrol etmeye çalışan yerel yöneticiler, ortaya çıkan olumsuz tabloda ‘Bizimle alakası yok diyerek’ kendilerini gizleme gayreti içine giriyor. Yerel yöneticilerin bu yanlış uygulamaları esnafı mağdur ederken, bürokrasiyle de karşı karşıya getiriyor. Deprem sonrası konteyner yerleşimi ve diğer birçok konudaki plansız uygulamaya yönelik eleştirilerimize kulak tıkayanlar, söylemlerimizden çekinip toplantılara katılmamızı engelleyenler bugün oluşan mağduriyetlerin asıl sorumlusudur. Umarım bu vizyon yoksunu yönetim tarzı Malatya’mıza daha fazla kaybettirmez” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

google.com, pub-5067719838845458, DIRECT, f08c47fec0942fa0