Dolar 28,9840
Euro 31,1377
Altın 1.889,60
BİST 7.971,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya 10°C
Yağmurlu
Malatya
10°C
Yağmurlu
Cts 10°C
Paz 9°C
Pts 9°C
Sal 10°C

Tutuyor Ama Yemiyor

Tutuyor Ama Yemiyor
11 Ekim 2023 11:31
A+
A-
Haber Paylaşımı

Darende’de Hasan Fırat, av sezonu süresince her gün akşam saatlerinde Tohma Çayı’nda sabırla balık tutuyor. Balıkçı Fıırat’ın özelliği ise tuttuğu balıkları yemiyor ya da evine götürmüyor. Balıkları arkadaşlarına ikram eden Fırat, balıkların bir kısmıyla da sokak kedilerini besliyor.

AHMET ÇAKIR/DARENDE

Darende’de 70 yaşındaki Hasan Fırat’ın balık tutkusu 55 yıldır devam ediyor. Av sezonunda belirli saatlerde oltasını alarak Fırat Nehri’nin önemli bir kolu olan Tohma Çayı’nın yolunu tutan Hasan Fırat, tutuğu balıkları yemediğini ve arkadaşlarına ikram ettiğini söylüyor.

SAZAN, KEÇİ BALIĞI VE ALABALIK VAR

Herkesin aile ekonomisine katkı için balık tutabileceğini belirten Fırat, “Ben balık tutmaya gittiğimde kediler peşimden gelir. Onları da doyuruyorum. Tohma Çayı’nda sazan, keçi balığı ve bazı bölgelerde alabalık oluyor. Tohma Çayı’nın su seviyesi balık için yeterli ama balık tutma çok yaygın değil. Hemşerilerimi balık tutmaya davet ediyorum. Bu pahalılıkta herkes et alamayabilir ama herkes balık tutabilir” dedi.

AVLANMA YASAĞINA DİKKAT!

1 Nisan ile 30 Haziran arasında avlanma yasağına dikkat edilmesi ricasında bulunan Fırat, “Balık akşam saatlerinde yaylıma çıkar ve o saatlerde daha kolay tutulur. Çay, sohbet ve balık tutmak bende bir tutkudur. Her gün akşam saatlerinde oltamı ırmağa sallandırırım. Sabırlı bekleyişten sonra balık oltama düşmeye başlar. Oltaya düşen her balık ayrı bir mutluluk ve haz verir. Balık tutmak biraz sabır işi. Bir balıkçı günlük 4-5 kilo balık tutabilir. Darende’de kazanç için yapan yok genelde evine götürürler veya arkadaşlarına ikram ederler. Tohma Çayı’nda 10 kilo balık tuttum ama genelde büyük balık yok denecek kadar az. Ben tutuğum balığı yemem. Eve de götürmem. Dostlarıma ikram ederim. Ben tutarken sevinirim dostlarım yerken sevinir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

google.com, pub-5067719838845458, DIRECT, f08c47fec0942fa0